Programma
management,
procesbegeleiding

Projectmanagement

In de steeds sneller veranderende maatschappij wordt er veel gevraagd van de flexibiliteit en het organiserend vermogen van organisaties. Binnen het sociaal domein is deze verandering volop aan de gang. Veel gemeenten willen graag samen met hun partners en inwoners maatschappelijke vraagstukken oplossen, maar vinden dit in de praktijk lastig.

De rol van Bteken

Ik zorg ervoor dat er meetbare stappen worden gezet in de veranderingsprocessen die in jouw organisatie nodig zijn. Welke vaardigheden en competenties zijn nodig om de verandering succesvol te maken? Welke ondersteuning hebben de betrokken teamleden daarbij nodig? Hoe creƫer je draagvlak intern en extern voor de komende veranderingen?

Een goede communicatie is altijd belangrijk bij een verandering, maar het gaat ook over een gedeelde visie en waarden. Op een andere manier samenwerking met elkaar wordt noodzakelijk.

Aanpak

Ik kijk eerst wat je als organisatie belangrijk vindt en wat je wilt bereiken. Ik kijk hierbij vooral naar de waarde die je zoekt in samenwerking met inwoners. Dit proces brengen wij goed in kaart om vervolgens de juiste vertaalslag te kunnen maken naar de processen en aanpak. Ik maak daarbij gebruik van een breed scala aan methodieken en praktijkvoorbeelden.

Positieve maatschappelijke effecten zijn het resultaat. Om dergelijke mooie initiatieven te laten slagen is de rol van de gemeente essentieel. Ik bied vanuit mijn ervaring met zowel gemeenten als met burgerinitiatieven verschillende mogelijkheden om dit proces te ondersteunen.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden