Blind

Wild zwaaiend met zijn blindenstok liep hij met een stevige pas door de straat. Het was overduidelijk dat hij nog niet zo heel veel ervaring had met het gebruik van de stok, maar dat hield hem niet tegen. Vol bewondering keek ik hoe hij zich niet geremd voelde en in volle vaart langs mijn auto liep. Iets verder in de straat was een uitstekende gevel en hij stapte zo hard door dat ik het bijna voor mij zag dat hij daar in volle vaart tegenaan zou lopen. Maar ik hield me in om iets te roepen. Net op tijd raakte de wild zwaaiende stok de muur en remde hij af. Om met evenveel vaart weer verder te lopen richting een zebrapad. Ook hier wierp hij gewoon zijn stok in de strijd en liep de weg op voor een behoorlijk hard rijdende auto.

Ik realiseer me uiteraard dat dit mogelijk geen handige manier is om te handelen en dat een beetje voorzichtiger omspringen met de situatie, gevaarlijke situaties kan voorkomen. Maar toch heb ik stiekem ook bewondering voor de onbevreesde manier waarop deze man omging met zijn beperking. Gewoon vol erin gaan en anderen laten aanpassen aan de situatie. Brutalen hebben de halve wereld tenslotteā€¦

Ook bij veranderende omstandigheden heb je mensen die er vol voor gaan en wanneer het nodig is anderen met de haren erbij slepen; de activisten, rebellen en betogers. De mensen die er geen enkele moeite mee hebben om hun stem te laten horen en dit zelfs noodzakelijk vinden. En voor grote veranderingen heb je deze mensen ook nodig.

Maar een activist zonder volgers wordt al gauw een Don Quichot die vecht tegen windmolens. Dus vandaag wil ik een vuurtje aansteken voor de volgers. De mensen die misschien niet meteen zelf op de barricades springen, maar die dapper genoeg zijn om de rebellen en de activisten te volgen. En zo een beweging te starten die systemen kan omvormen.

Benieuwd hoe je als volger ook aan de knoppen kunt gaan zitten van de verandering? Neem dan vrijblijvend contact op met mij via Patricia@bteken.nl of kijk op deze pagina voor meer informatie over onze training Veranderkracht.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden