Vergroot je veranderkracht

Vergroot je veranderkracht

Voor betrokken en ruimdenkende professionals die het verschil willen maken voor de inwoners in hun gemeente of voor de medewerkers van hun organisatie of onderneming

Herken je een of meerdere dingen?

 • Je voelt al langer de behoefte om iets te veranderen in je organisatie, maar je voelt je steeds vaker teleurgesteld.
 • Je doet je best om vanuit je positieve drijfveren te blijven werken, maar er lijkt niks te veranderen. Het voelt soms als een hopeloze strijd.
 • Je wil het verschil maken in de levens van je doelgroep zodat ze zich echt geholpen voelen. Maar het is moeilijk om daadwerkelijk in gesprek te blijven met de mensen die daar ook bij betrokken zijn. Waar je het voor doet. De waan van de dag eist veel van je tijd op en als je wel samen met collega’s toe kunt werken naar een positieve verandering, dan zit het systeem vaak in de weg.
 • Het geeft je een kick als je je collega’s en leidinggevende kan overtuigen om het anders te doen, alleen in de praktijk heb je niet het gevoel dat de boodschap aankomt.
 • Je ziet wat er nodig is, maar je bent niet iemand die op de barricades gaat staan.
 • Je krijgt geen energie (meer) van je werk en je denkt regelmatig dat het toch niet lukt om iets te veranderen.
 • Je wil graag concrete handvatten om anderen te inspireren en te overtuigen om andere keuzes te maken binnen de mogelijkheden van het systeem. Zodat je weer vanuit je drijfveren en met energie aan de slag gaat.

Dan is deze training echt iets voor jou!

Systeemverandering

Al jaren wordt er gesproken over ‘de transformatie van het systeem’: Een aanpak die dichter bij de leefwereld ligt. Waarbij inwoners van gemeentes of medewerkers binnen organisaties een actieve stem hebben in het beleid en de aanpak. Er worden pilots, projecten en programma’s gestart en nieuwe visies geformuleerd.

De praktijk is echter weerbarstig. De veranderingen die nodig zijn, zijn vaak ingrijpend. De cultuur is gebaseerd op controle en sturing en laat weinig experimenten toe. En als er wordt geëxperimenteerd, dan verdwijnen de resultaten na afloop van het experiment in de kast en wordt het niet geborgd in de reguliere werkprocessen. De werkdruk is hoog en de financiën staan vaak onder druk. Kortom: de omstandigheden om tot verandering te komen zijn verre van ideaal.

Je bent niet de enige professional die hier tegenaan loopt

Je werkt keihard en bent betrokken bij dat wat er moet gebeuren. Je doet je stinkende best om positieve veranderingen in het systeem te brengen. Maar je loopt vaak vast. Je hebt het gevoel dat je de enige bent binnen de organisatie die iets wil veranderen.

Je hebt de moed opgegeven, omdat het domweg teveel energie kost om de kar van verandering te trekken. Het jongleren tussen verschillende belangen maakt het extra ingewikkeld om alle neuzen de goede kant op te krijgen.

De organisatie, het bestuur en je leidinggevende gaan uit van zekerheden en harde cijfers. Dat geeft weinig tot geen ruimte voor experimenteren. Bovendien vraagt verandering een lange adem en het systeem zit zo in elkaar dat er na soms weer een totaal andere aanpak kan worden gevraagd.

Verandering binnen jouw organisatie: het kan wel

Hoe zou het zijn wanneer alle betrokkenen binnen jouw afdeling de neuzen dezelfde kant op hebben staan? Wanneer je lange termijn afspraken kunt maken om echte resultaten te behalen? Als je kunt samenwerken om tot goede, duurzame initiatieven te komen, waarbij iedereen eigenaarschap pakt? Of wanneer je met collega’s gezamenlijk kunt optrekken om echte maatschappelijke impact te creëren en het verschil te kunnen maken?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar we laten je graag zien dat het echt kan.

Wat is er nodig voor die gewenste verandering?

Mensen maken het systeem. Wij geloven daarom dat iedere duurzame verandering van een systeem start bij de mensen binnen dat systeem. Het start dus bij jou. En de collega’s die net zo denken als jij. Want er zijn er veel meer zoals jij.

 • De verandering begint bij jezelf en binnen de mogelijkheden die je hebt. Je hoeft dus niet direct de barricades op om aan verandering te werken, maar je onderzoekt eigen mogelijkheden om binnen jouw invloedssfeer veranderingen te realiseren.
 • Je leert om de inspiratie in jezelf te zoeken en om anderen te inspireren. Daarmee vergroot je je invloed en weet je je collega’s en samenwerkingspartners te enthousiasmeren
 • Je gaat de mensen herkennen die ook willen veranderen
 • Je creëert een hulpnetwerk binnen en buiten de organisatie die jou ondersteunt om de veranderingen mogelijk te maken.
 • Je neemt initiatief in het positief veranderen van vastgelopen situaties op werk. En je bent ervan overtuigd dat je hier ook daadwerkelijk invloed op kunt uitoefenen.
 • Je hebt inzicht in je eigen drijfveren en ambities en hoe je dit mogelijk kunt maken. Je kunt je boodschap krachtig en duidelijk overbrengen
 • Je zet de noodzakelijke stappen om nieuwe mogelijkheden te creëren en dit duurzaam te realiseren. Je hebt inzicht in praktische en realiseerbare veranderingen

Hoe klinkt dit? We helpen je er graag bij!

Wat gaat de training je opleveren:

 • Je hebt een helder beeld van je drijfveren en toetst je werkzaamheden hier regelmatig op
  Je weet waar je energie van krijgt en waarom je doet wat je doet. Dit zijn belangrijke pijlers om met plezier je werk te kunnen doen en ook zinvol bezig te kunnen zijn.
 • Je bent in staat om waar te nemen waar verandering mogelijk is binnen jouw invloedssfeer.
  Om te denken in oplossingen en niet in problemen.
 • Je bent in staat om de noodzakelijke veranderingen die je waarneemt om te zetten in concrete mogelijkheden en je gaat er mee aan de slag binnen jouw organisatie
  Je bepaalt effectief wat je zelf kunt doen, wie je daar het beste bij kunt betrekken, welke stappen er eerst gezet moeten worden en hoe je de betrokken personen kunt overtuigen.
 • Je weet anderen te inspireren en te motiveren om samen met jou positieve veranderingen te realiseren
  De verandering begint bij jezelf. Maar om echt te komen tot structurele veranderingen heb je anderen nodig. Je leert om je boodschap op de juiste manier over te brengen en zo anderen te inspireren om samen met jou de noodzakelijke stappen te zetten.
 • Je leert om je invloed te vergroten op een manier die bij je past.
  We leren je om daadwerkelijk te luisteren en te horen wat de ander wil. Hierdoor kun je ook beter inschatten wat de ander nodig heeft. Je kunt vervolgens je eigen verzoek of vraag zo inkleden dat het recht doet aan de behoefte van de ander, waardoor deze makkelijker ‘ja’ kan zeggen.
 • Je hebt weer energie en ruimte in je agenda om de dingen te doen die er toe doen. Hierdoor heb je meer voldoening in je werk.
  Doordat je steeds helder voor ogen hebt welke werkzaamheden je energie geven en hoe je de balans kunt bewaren hou je je energiepeil door de dag heen hoog. Je dagen zijn meer gevuld met de dingen die belangrijk zijn en hierdoor ervaar je meer zingeving.
 • Je bent effectiever in je werk
  Doordat je nu vooral bezig bent met de echt belangrijke dingen lever je meer impact en ben je succesvoller in je werk. Je maakt de juiste keuzes en het wordt makkelijker om beslissingen te nemen met betrekking tot je eigen werk.

Waarnemen - Inspireren - Creëren

Praktische informatie

De training bestaat uit een halfjaarprogramma, wat start in het najaar van 2024.

Wat krijg je?

☑️ Groepsprogramma met maximaal 8 personen;

☑️ Online én offline trainingen;

☑️ Na inschrijving plannen we een gesprek om jouw wensen en doelen te bespreken, zodat we maatwerk kunnen leveren;

☑️ 3 live dagen.

☑️ 1x per maand een online intervisie bijeenkomst met de andere deelnemers binnen het traject;

☑️ Iedere deelnemer krijgt 3 individuele coaching sessies van 2 uur.

Data:

 • 8 oktober workshop
 • 6 nov – 10 tot 11 uur intervisie
 • 10 dec workshop
 • 8 jan – 10 tot 11 uur intervisie
 • 4 feb workshop
 • 19 feb – 10 tot 11 uur intervisie
 • 5 maart – 10 tot 11 uur intervisie

Over de trainers

Ad en Patricia hebben elkaar leren kennen tijdens het intensieve traject tot internationale NLP trainer. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we elkaar heel mooi aanvullen en dat we allebei iets hebben met verandering. Met de training Vergroot je Veranderkracht brengen we onze kennis en ervaring samen om iedereen die vastloopt in een systeem dat niet meer dienend is te helpen om positieve verandering te brengen.

Want we geloven ten diepste dat verandering te leren is en zelfs leuk kan zijn. Zolang je maar zelf aan de knoppen zit en de regie kunt terugpakken.

Connecten met Patricia?      Connecten met Ad?

Veelgestelde vragen

De training richt zich op jouw persoonlijke leiderschap. Hiermee krijg je meer mogelijkheden om verandering mogelijk te maken, zelfs in omgevingen die moeite hebben met verandering.

Je leert om je eigen tempo en mogelijkheden hier in te bepalen zodat je je energie behoudt en steeds vaardiger wordt om de verandering te initiëren.

Een gedeelte van de training wordt online gegeven, maar we hebben er bewust voor gekozen om een gedeelte van de training op locatie te geven. De trainingsdagen vergroten het groepsgevoel en sommige methodes zijn krachtiger wanneer we deze gezamenlijk op locatie uitvoeren.

En ook de coaching op locatie heeft een meerwaarde en de mogelijkheid om direct te zien welke patronen jou in de weg kunnen zitten en hoe je deze kunt omdraaien.

De training kan ook in-company bij jullie organisatie uitgevoerd worden, op een manier die passend is voor jullie team. De live dagen worden dan in jullie organisatie gegeven en de coaching richt zich naast de individuele trajecten ook op de teamsituatie.

Een in-company training biedt je vele voordelen:

 • De trainingsinhoud wordt voor je organisatie op maat gemaakt.
 • Je bespaart op reistijd en reiskosten voor de deelnemers.
 • Je bepaalt in overleg met ons de optimale grootte van de groep(en).
 • De deelnemers ontvangen, indien gewenst, na afloop een certificaat als bewijs van deelname.
 • Een in-company training is goedkoper dan deelname met meerdere mensen een open inschrijving.

Vraag via deze link kosteloos en vrijblijvend een offerte aan voor een in-company training.

De trainingen worden in buurt van Breda gegeven. Deze locatie is goed te bereiken met zowel auto als ov.

De training richt zich iedereen die graag positieve veranderingen mogelijk wil maken. Professionals die vanuit verbinding en persoonlijke drijfveren nieuwe mogelijkheden willen creëren en hun persoonlijk leiderschap willen vergroten.

We plannen voorafgaand aan de training een gesprek met je in zodat we ons kunnen inleven in jouw situatie, je vraagstukken en je ontwikkelpunten. Zodat we maatwerk kunnen bieden op wat jij specifiek nodig hebt.

Heb je na afloop nog behoefte aan extra ondersteuning of wil je je verder bekwamen op het gebied van persoonlijk leiderschap, dan onderzoeken we graag wát je het beste kan ondersteunen.

Het is in het belang van de organisatie om medewerkers te hebben die in staat zijn om te gaan met een veranderende omgeving. In de training leer je om eigenaarschap te pakken over je eigen ontwikkeling zonder verlies van energie en vertrouwen. Hierdoor ben je in staat om mee te denken over goede oplossingen en oog hebben voor de dilemma’s binnen de organisatie. Dit zorgt er niet alleen voor dat de organisatie effectiever en veerkrachtiger wordt maar voorkomt ook ziekteverzuim en burnout.
Een werknemer met een burnout kost een werkgever gemiddeld € 60.000. Het ziekteverzuim in 2020 in de overheid ligt gemiddeld op 5,7% en staat daarmee in de top 3. (www.cbs.nl)

Het is mogelijk om een persoonlijke offerte te ontvangen die je kunt overleggen met je leidinggevende. Wanneer er akkoord is van de organisatie dan stuur ik een factuur naar de organisatie.

Ja hoor, we plannen graag een kennismaking met je in, zodat we dit kunnen bespreken. Een digitale kennismaking kun je plannen via deze link. Je mag ons ook mailen via info@bteken.nl.

Als je vraag er niet bij staat dan kun je altijd een mail sturen naar info@bteken.nl.

Investering

De kosten voor een trainingstraject van een half jaar zijn € 3.995,00 ex BTW.

Heb je interesse om deel te nemen?

Heb je interesse om deel te nemen, stuur dan een mail naar info@bteken.nl. In een kennismakingsgesprek via Zoom kijken we dan samen of dit de juiste training voor jou is.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden