De regenboog

Regenboog

Ik rij op de snelweg. Het is regenachtig weer, maar de zon begint langzaam door de wolken heen te schijnen. Het is niet druk op de weg, maar ik heb lang in de auto gezeten en wil graag op mijn eindbestemming aankomen en een welverdiende kop koffie drinken. Ik rij een beetje op de automatische piloot, maar dan zie ik ineens de regenboog. Heel helder en best dichtbij. Ik rij met de bocht van de weg mee en ik zie ineens dat de regenboog op de snelweg begint. Ik rij letterlijk door de regenboog heen. Heel bizar en geen pot met goud helaas. Maar zeker een bijzondere ervaring.

De rest van de dag voel ik mij bijzonder en kleurrijk. Alsof ik al die verschillende kleuren heb opgenomen. En later kwam het besef dat ik dat gevoel ook zelf op kan roepen. Verbeeldingskracht is voor mij in ieder geval een krachtig middel om iets met mijn stemming te doen. En dat straalt dan weer af op mijn omgeving.

Dus als ik in een saaie omgeving zit bij een vergadering die maar blijft duren dan roep ik soms die regenboog weer op en laat al die prachtige kleuren in de ruimte stromen. Ik word daar blij van, krijg nieuwe energie en het doet ook altijd iets met de sfeer in de zaal. Ik speel met de kleuren en laat soms iemand helemaal groen of paars worden. De tip om het publiek bij een spannende presentatie in hun ondergoed te verbeelden is ook een hele bekende.

Zetten jullie ook je verbeeldingskracht in om een andere sfeer of gevoel op te roepen? Of hebben jullie zelf nog mooie beelden of metaforen die jullie hiervoor gebruiken? Ik ben heel benieuwd.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden