De toverfee

“Kijk mama een toverfee!” Voor mij liepen een moeder met een jong meisje. Het meisje trok opgewonden aan de arm van haar moeder. In tegenovergestelde richting kwam een oudere vrouw met lange witte haren, lange rok en een prachtige paarse jas. De moeder keek wat gegeneerd en fluisterde “nee, dat is geen toverfee, kom maar mee”. Maar de vrouw knielde voor het meisje en toverde uit haar jaszak een kleurige lolly. Ze keek naar de moeder of ze hem mocht geven en die knikte. De ogen van het meisje waren nog groter geworden. En toen de vrouw zei “wel lief voor je moeder zijn hè?” knikte ze woordeloos. De oudere vrouw liep door, liep langs mij en gaf mij een knipoog. “Liever een toverfee dan een heks”, zei ze.

De wereld door de ogen van een kind zien is een prachtige manier om vanuit een ander perspectief naar de wereld te kijken. De verbeeldingskracht van kinderen is enorm, dus als je een grote wens hebt om een toverfee tegen te komen dan word je op je wenken bediend.

Visualiseren van je dromen of je gewenste toekomst gebruiken we veel in onze trainingen, omdat het een krachtig hulpmiddel is om die gewenste uitkomsten ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

Hoe beter je in staat bent om voor je te zien hoe die gewenste toekomst er uit zou zien hoe groter je motivatie is om het ook daadwerkelijk mogelijk te maken en het helpt om je mentaal voor te bereiden op wat ervoor nodig is om daar te komen.

In de topsport is het heel gebruikelijk om visualisatie te gebruiken om prestaties te verbeteren. Uit een Zweeds onderzoek naar het effect van visualisatie bleek dat basketballers die schoten op de basket visualiseerden, daar binnen dertig dagen meer resultaat van hadden, dan basketballers die twee uur per dag oefenden. Er zijn zelfs voorbeelden van topsporters die – terwijl ze aan het herstellen waren van een blessure – hun spierkracht konden behouden. Met alleen spierkracht was het resultaat ruim 26% sterker, maar met alleen visualiseren van de oefeningen was dat 23%! Het is bijna niet voor te stellen dat je dit met alleen visualiseren kunt bereiken.

Hoe beter je de gewenste situatie ook daadwerkelijk kunt voorstellen of zelfs kunt ervaren, hoe groter het effect zal zijn op het uiteindelijk resultaat. Dus gebruik de volgende keer dat je een spannende taak hebt te vervullen je verbeeldingskracht eens en visualiseer dat je dit succesvol kunt uitvoeren. Het gaat je zeker helpen.

Benieuwd geworden hoe wij visualiseren inzetten bij de training veranderkracht? Neem gerust contact op.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden