Hoe gaat het met je?

Hoe gaat het met je?

Hoe gaat het met je?

Het is een vraag die ik vaak stel en die anderen vaak aan mij stellen. Ik had de gewoonte om daar steevast “goed” op te antwoorden. Of het nou echt zo was of niet. Tot een keer iemand aan mij vroeg “waarom?”. Op mijn verbaasde blik gaf hij aan dat hij graag wilde weten waarom het goed met mij ging. En toen wist ik niet meer wat ik moest antwoorden, want het ging op dat moment eigenlijk niet zo goed. Dit resulteerde in een mooi gesprek, waardoor ik uiteindelijk een beter beeld over mijn situatie kreeg.

Ik ben het nooit vergeten en daarom probeer ik ook oprecht te onderzoeken hoe het met de ander gaat als ik deze vraag stel. Mijn NLP opleidingen hebben mij inmiddels ook geleerd om de kleinste signalen op te vangen, zodat ik vaak al weet dat het niet goed gaat met iemand. En dan is het des te belangrijk om deze vraag ook met oprechte nieuwsgierigheid te stellen.

Het is namelijk ook belangrijk om anderen te laten merken dat het oké is om uit te spreken dat het niet zo goed gaat. Niet met de intentie om het voor de ander op te lossen, maar gewoon om te laten merken dat je aandacht voor iemand hebt en ze eerlijk mogen zijn over hun gevoel op dat moment.

Tijdens mijn laatste vakantie in Noorwegen kwam ik deze spreuk tegen. Vrij vertaald staat er “dagen zijn er in alle kleuren, ook grijs”. Dus de volgende keer dat je een “grijze” dag hebt en iemand vraagt aan je hoe het met je gaat zeg dan gewoon dat het niet zo goed gaat. Dan voelt die ander zich de volgende keer niet zo bezwaard om hetzelfde te doen.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden