Horrorfilm

Ik zit in een wildvreemde flat naar een horrorfilm te kijken. Ik hou helemaal niet van horror, dus ik druk op de afstandsbediening om de televisie uit te zetten, maar de knop werkt niet. Dan valt mijn oog op de balkondeuren. Terwijl de horrorfilm op de achtergrond doorgaat, loop ik naar de glazen deuren. Het is pikdonker buiten en dan zie ik dat de glazen deuren naar het balkon niet dicht kunnen. Op dat moment word ik wakker.

Ondanks dat ik klaarwakker ben, blijft het angstige gevoel hangen. Ik douche en ondertussen blijf ik tegen mezelf zeggen dat het een nachtmerrie was. Het is heel lang geleden dat ik een nachtmerrie had. Ik vraag mij af waar dit ineens vandaan komt. Op internet lees ik dat een nachtmerrie een uitlaatklep is voor negatieve emoties of gevoelens. En dat het ook vaak voortkomt uit een verlies aan controle. Nou is moeite met verlies aan controle, of anders gezegd: moeite met loslaten van controle wel een bekend patroon bij mij. Dus na enige zelfreflectie kom ik op een mogelijke reden. En neem ik actie om het op te lossen.

Het serieus nemen van de signalen van mijn onderbewustzijn is voor mij belangrijk. Ik geloof in de oneindige mogelijkheden die opgeslagen liggen in ons lichaam. Niet alleen in onze hersens waar we maar een heel klein gedeelte van benutten, maar in ons hele lichaam. En ik heb al meerdere keren mogen ervaren dat het serieus nemen van die signalen heel veel oplevert aan kennis en mogelijkheden. En dat het preventief kan werken om erger te voorkomen. Ik ben namelijk een groot gedeelte van mijn leven heel erg goed geweest in het negeren van deze onbewuste signalen. Met als gevolg dat ik jarenlang last van mijn rug had, onrustig sliep en soms onverklaarbare lichamelijke klachten kreeg.

Ik geloof ook heel erg in de kracht van de geest, maar als ik moet kiezen tussen wat ik voel of wat ik denk dan ga ik altijd voor mijn gevoel. Ik las deze week de zin: ‘Disharmonie komt altijd door denken, nooit door wat je voelt’. En dat is voor mij in ieder geval een mooie aanleiding om ruimte te geven aan mijn gevoel.

Wil jij ook aan de slag met signalen die je iets groters vertellen? Misschien is onze training ‘Vergroot je veranderkracht’ wel wat voor jou. Hier lees je meer informatie.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden