Legoblokjes

Mijn hoofd zit vol met legoblokjes. Als ik iets hoor of zie wat ik interessant vind, dan sla ik het los op in mijn hoofd als een klein legoblokje. Ik weet nog wel in welke context ik het heb gehoord, maar dat is niet relevant voor de manier waarop ik het herinner. Soms maak ik meteen een nieuwe verbinding met een ander blokje en soms duurt het jaren voordat ik iets tegen kom wat ik met dat blokje kan verbinden.

Ik dacht altijd dat iedereen zo ideeën opsloeg, maar dat is niet zo. Ik heb geleerd om het te omarmen. Ook al kan het soms een warboel zijn, het levert me ook veel creatieve gedachten en verbindingen op. Wel heb ik gemerkt dat het mij helpt om soms ook ideeën gewoon buiten mijn hoofd op te slaan en ergens op te schrijven. Dat geeft ook weer meer ruimte in mijn hoofd om andere dingen te doen. Voordeel daarvan is ook dat ik soms hele andere verbindingen kan leggen omdat ik de ideeën kan lezen en op andere manieren kan teruglezen.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren om ideeën op te slaan en het is vooral belangrijk dat je een keuze maakt die voor jou goed werkt. Ik maak gebruik van een lijst in Asana om een idee op te schrijven onder de map inspiratie. En als ik op reis ben dan gebruik ik de app Braintoss. Daar kan ik snel een tekstje op inspreken of schrijven en rechtstreeks naar mijn mail sturen.

Beide oplossingen geven mij meer rust in mijn hoofd en zorgen er toch voor dat de ideeën en inspiratie niet verloren gaat. Voor mij is het wel belangrijk om er regelmatig even naar te kijken en de ideeën die in de praktijk niet blijken te werken weer op te schonen. Om te voorkomen dat de lijst ook een doos met losse legoblokjes wordt 😉

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden