Plakband

Over vijf minuten zou de groep binnen komen en ik moest nog twee flip-overs ophangen. Wanhopig zocht ik naar het begin van de rol plakband, maar iedere keer dat ik dacht dat ik het begin had gevonden, gleed mijn nagel er weer vanaf.

De rol was al drie rondgegaan en ik kreeg het steeds warmer. Eindelijk had ik het begin gevonden en in mijn frustratie trok ik te snel aan het uiteinde waardoor ik uiteindelijk een propje plakband in mijn hand had in plaats van een mooi recht stukje. Ik besloot het los te laten en de flip-overs door iemand uit de groep op te laten hangen. Ging prima …

Het vinden van het begin van een rol plakband kan onverwachte inzichten bieden over hoe we verandering kunnen benaderen. Het kan ons leren hoe we vastzittende situaties kunnen aanpakken en verandering kunnen initiëren. Het kan namelijk erg frustrerend zijn wanneer we het begin van een rol plakband niet kunnen vinden en we ons afvragen hoe we het kunnen gebruiken. Soms lijkt het alsof er geen mogelijkheid is om de situatie op te lossen en dat we vastzitten.

Maar als we goed kijken, kunnen we misschien wel een begin vinden: door op zoek te gaan naar een klein hoekje dat net iets omhoog steekt. Als we dat hoekje eenmaal hebben gevonden, kunnen we zachtjes trekken en het begin van de rol plakband blootleggen. En dus niet gefrustreerd raken en te snel willen gaan.

Op dezelfde manier kunnen we vastzittende situaties in ons leven benaderen. Soms lijkt het alsof er geen oplossing is voor een probleem of dat verandering onmogelijk is. Maar als we goed kijken en ons richten op kleine dingen die wel mogelijk zijn, kunnen we een begin vinden om de situatie te veranderen.

Het vinden van het begin van een rol plakband kan ons leren dat verandering vaak begint bij kleine stappen en dat we geduld en doorzettingsvermogen nodig hebben om de verandering te zien. Het kan ons ook leren dat we soms ons perspectief moeten veranderen en ons moeten richten op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen.

Kortom, het vinden van het begin van een rol plakband kan helpen om vastzittende situaties aan te pakken en verandering te initiëren door ons te richten op kleine stappen en mogelijkheden.

Ook graag op zoek naar het juiste begin om iets binnen je werk te veranderen? Kijk op https://www.bteken.nl/vergroot-je-veranderkracht/  Of neem vrijblijvend contact op met mij via een privé-bericht.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden