Ski in plaats van sky

afbeelding van de lucht, om sky te verbeelden

Ski in plaats van Sky. Stel je voor: je bent graffiti artiest, je hebt besloten om een brutaal statement te maken op een zeer openbare plaats. Het vraagt moed, want het is een hoge plaats boven een behoorlijk druk kruispunt waar het zelfs ’s nachts nog goed verlicht is. Waarschijnlijk heb je weken nagedacht over hoe je het moest doen en wanneer. Uiteindelijk is het zover en zet je op de ramen van een wegviaduct van een druk kruispunt: Ski is the limit.

Deze uitspraak staat op de ramen van het wegviaduct, als je Eindhoven uitrijdt richting Aalst-Waalre. Het is over meerdere ramen uitgespreid dus het heeft waarschijnlijk behoorlijk wat tijd gekost en de hoogte van de ramen en de drukte van de weg maken het extra moeilijk. De intentie was (zeer waarschijnlijk) een positieve uitspraak “The sky is the limit” ofwel ‘de mogelijkheden zijn eindeloos’. Maar nu staat er dus dat de ski de grens is. En de taalfout zit niet aan het einde van de zin, omdat hij/zij het mogelijk moest afraffelen, maar meteen in het eerste woord.

Ik vind dat behoorlijk bijzonder. Ik kan mij niet voorstellen dat het een spontane actie is geweest. Dus waarom heeft die persoon niet de moeite genomen om naast alle voorbereidingen te checken of de spelling klopt? En heeft iemand hem/haar verteld dat er een fout is gemaakt? Het lijkt mij behoorlijk zuur wanneer je er achteraf achter komt.

De veranderopgaves waar ik bij betrokken ben zijn voor veel mensen ook spannend. Bovendien gaat er vaak behoorlijk wat geld en energie naar toe. De projectmanagers, projectleiders of procesbegeleiders die hier resultaten moeten laten zien voelen zich ongelooflijk betrokken en verantwoordelijk dus er is vaak sprake van een uitgebreide voorbereiding. En dat is zeker belangrijk. Het probleem is alleen dat de veranderopgave nooit helemaal te vangen is in een plan. Soms is het gewoon beter om klein te beginnen. Vooral daarvan te leren en dit lerend vermogen steeds verder uit te bouwen over de hele organisatie. Verandering van onderop en het systeem hier gaandeweg op aan te passen. Bijkomend voordeel is dan ook dat iedereen die betrokken wordt ook daadwerkelijk eigenaarschap voelt over de verandering.

Ook op zoek naar een mogelijkheid om de veranderopgave van onderop te realiseren? Kijk dan op….

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden