Smeerkaas

Smeerkaas

Er was een tijd dat ik verslaafd was aan smeerkaas. Ik zat nog op de lagere school en ik vond smeerkaas geweldig. Ik werd regelmatig betrapt terwijl ik met een theelepeltje stiekem een hap uit het bakje nam. Dat mocht uiteraard niet, maar ik kon het niet laten. Dus ik vroeg voor mijn verjaardag een bakje smeerkaas voor mezelf alleen, én het recht om het rechtstreeks uit het bakje te eten zonder dat iemand daar wat van zei.

Mijn ouders vonden het eerst een vreemd verzoek maar toen ze zagen dat ik het echt heel graag wilde, heb ik het gekregen. Nu, bijna 45 jaar later, kan ik nog steeds het geweldige gevoel oproepen wat ik toen kreeg. En dat heeft niet eens met die smeerkaas te maken. Maar met de mogelijkheid die ik kreeg om iets te doen wat eigenlijk niet mocht. Plus, dat ik daar heel erg van kon genieten. Ook het inzicht dat je de regie kunt pakken in situaties waarin je zelf ervaart dat je geen regie hebt, heeft daarin meegespeeld. Al zou ik dat op dat moment niet zo hebben omschreven 😉

Ze zeggen wel eens dat het leven een feestje is, maar dat je zelf de slingers moet ophangen. Bovenstaand voorbeeld is een van de vele voorbeelden die ik heb mogen ervaren in situaties waarin mijn mate van invloed in de basis minimaal was, maar waarbij ik door anders te denken toch mijn invloed kon vergroten. En al die ervaringen hebben mij ervan overtuigd dat je in elke situatie een keuze hebt om zelf invloed uit te oefenen om die situatie voor je te laten werken. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar het kan echt wel. En ik kan er enorm van genieten wanneer ik anderen dat ook mag laten ervaren.

Dus zit je in een situatie waarin je het gevoel hebt niet verder te komen of geen controle te hebben? Neem dan eens vrijblijvend contact met mij op via patricia@bteken.nl of via het contactformulier. Ik denk graag met je mee.

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden