Tijd

Afbeelding van kalender, horend bij de blog Tijd

Ik kom altijd tijd tekort. Mijn agenda is altijd te vol, zelfs als ik bewust ‘nee’ zeg tegen dingen. Ook ben ik heel erg goed in het overschatten van de tijd die ik nodig heb om zaken af te maken.

Inmiddels ben ik bijna 10 jaar ondernemer en ieder jaar van september tot en met december werk ik veel te hard. Om vervolgens tussen kerst en oud en nieuw vrij te nemen en bij te komen. Dezelfde beweging heb ik meestal voor de zomervakantie: ik werk keihard naar de zomer toe, om dan af te schakelen en daarna weer vol gas door te gaan.

Ieder jaar neem ik mij voor om het niet zo ver meer te laten komen en toch stap ik ieder jaar weer in hetzelfde patroon. Ik weet heel goed waardoor het komt en zelfs hoe ik het kan oplossen, maar blijkbaar is er iets sterker waardoor het toch weer gebeurt.

Mijn klanten merken er trouwens weinig van. Ik ben de enige die er last van heeft. Mijn tekort aan tijd bracht ook prachtige uitdagingen en nieuwe avonturen op mijn pad. Ik weet inmiddels dat ik behoorlijk wat werkdruk aan kan. Ik geloof zelfs dat ik een beetje druk nodig heb om optimaal te presteren. Maar ondanks dat wil ik het dit jaar anders doen.

Daarom ga ik nu met de billen bloot en deel ik mijn goede voornemen met jou. In de hoop dat ik dit jaar, in mijn 10de ondernemersjaar, de cyclus zal doorbreken. Want ik weet hoe belangrijk het is om ruimte in mijn hoofd te hebben.

Dus ik neem mij voor om meer ondersteuning te zoeken (ben ik al goed mee op weg), nog realistischer te plannen en nog vaker ‘nee’ te zeggen. Zodat ik al mijn aandacht kan geven aan de mooie nieuwe uitdagingen die al op de planning staan.

En ik hoop dat al mijn LinkedIn contacten die dezelfde problemen ervaren zich hierdoor geïnspireerd voelen en met mij meedoen.

Ik wens jullie in ieder geval een prachtig jaar met precies genoeg nieuwe uitdagingen en veel ruimte om inspiratie op te doen.

O, en als je mij mocht tegenkomen en ik zeg dat ik het druk heb, herinner me dan aan deze tekst 😉

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden