Passie

Passie

Passie 

Ik loop over de parkeerplaats van onze lokale supermarkt. Ineens hoor ik het nummer “you make me feel like a natural women” van Aretha Franklin. Samen met de muziek hoor ik een zware mannenstem met volle overgave meezingen: “you make me feel, you make me feel like a natural women”. De man is zeker 10 cm langer dan ik (en ik ben echt niet de kleinste) heeft verschillende forse tatoeages op zijn armen en een kale kop. Ik schiet in de lach en hij kijkt mij stralend aan en zegt “wat een geweldig nummer hè”. Ik knik bevestigend en geef hem nog terug dat hij een prachtige stem heeft. Daarna loop ik door.  

Geweldig vind ik dat, iemand die zonder enige schaamte of ongemakkelijk gevoel, zich uit over iets waar hij blij van wordt en dit vol passie doet. Het kwam geen moment bij hem op dat het als stoere vent mogelijk wat vreemd is om te zingen dat je je een vrouw voelt. Gewoon volop genieten en ook nog eens anderen laten meegenieten. 

De kracht van je gedachten

Vandaag had ik een bijeenkomst waarin we het hadden over wat de kracht van je gedachten op je lichaam doet. Zowel als positieve en negatieve kracht. En hoe snel dit effect heeft op wat je voelt. Ik heb in mijn leven al regelmatig ervaren wat dit kan doen. De laatste jaren leer ik steeds beter om mijn hoofd, hart en buik met elkaar in balans te brengen, op mijn gevoel te vertrouwen en daar ook echt aandacht aan te geven. 

En ondanks dat, kan het mij nog steeds overkomen dat ik mijn innerlijke stem negeer in de waan van de dag en toch mijn zeer rationele gedachten wil volgen. Maar ik heb inmiddels geleerd dat dit eigenlijk nooit het resultaat oplevert wat ik wil. Daarmee wil ik niet zeggen dat je je hersens maar moet negeren, maar wel dat je al die andere signalen van je lichaam ook kan leren te vertrouwen en dat juist de combinatie van zowel je hoofd, je hart en je buik je verder kan brengen. 

Luister naar de signalen

En als je consequent blijft luisteren naar al die signalen dan wordt het ook gemakkelijker om je eigen pad te volgen en niet jezelf maar steeds aan te passen aan wat je denkt dat hoort, wat anderen van je verwachten. Dat je je niet meer opgelaten voelt als je iets doet wat anders is, maar met volle overtuiging je passie kunt volgen en daar van kunt genieten. 

Ik gun iedereen een “I am every woman” momentje !

Lees ook “Keuzes maken vanuit je drijfveren

Privacyverklaring Cookieverklaring Algemene voorwaarden